divendres, de febrer 24, 2006

Força farsa!!!



Harry Potter versió 0.6 acaba d'aterrar a les llibreries catalanes. Alguns dels 800.000 exemplars editats en castellà i tots els 100.000 editats en català en donen fe. I au tu, que qui Potters endinya calerons s'embutxaca. Ja se sap que les grans editorials catalanes, amb Planeta al capdavant i Grup 62 seguint-la de molt lluny, han assolit el més alt nivell de papanatisme de la història de les lletres catalanes. Però això ja no és notícia.

La gran discussió del moment és --atenció!--per què en català un llibre val 22 euros si en castellà en val només 20. Misteri. S'ha de tenir molts estudis per respondre aquesta pregunta. Però a les prestatgeries de darrera de les llibreries hi tenen guardada una pila de llibres que duen els mots Farsa de Màrius Serra en el llom, novel·la guardonada amb el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes que està a punt de sortir al mercat.

A ningú se li acut preguntar quant costarà el llibre de Màrius Serra, ja no diguem si tindrà la difusió que mereix i si als lectors els hi quedaran alguns euros per poder comprar-la.

És necessari treure el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes i el Premi Internacional al papanatisme, el mateix cap de setmana?

La literatura real és "puro teatro". Visca Honduras!