dilluns, de setembre 03, 2007

Death Proof o la RENFE



Ara s'ha estrenat a Barcelona "Death Proof", la segona part de la pel.lícula "Grindhouse" que als Estats Units es va projectar conjuntament amb "Planet Terror". Així com aquesta primera part està signada per Robert Rodríguez, la segona ho està per Quentin Tarantino.

Quan vaig veure l'estrena de "Death Proof" a Berlin a principis de juliol tenia una altra durada la cinta, però vaja, podríem dir que no l'han retocat massa a casa nostra. A Berlin, recordo que fins que no es va acabar la darrera línia dels rètols del final de la projecció ningú es va moure de la cadira. Fèia anys que no em passava tal cosa. La peli t'atrapa. Tornar al 70 i les sèrie B de la mà d'uns personatges com el Quentin i en Robert és una experiència quasi mística, és com viure a Barcelona avui.

I és que en tornar a veure-la als Icària em vaig adonar de la simbologia de "Grindhouse". "Planet Terror" és la Barcelona actual sota el domini de la RENFE. En canvi "Death Proof" és la revenja de Catalunya en el personatge que interpreta en Kurt Russell. O és que ningú s'ha adonat que en Kurt Russell és clavat al responsable de RENFE a Catalunya?

Vista la pel.lícula així, amb el personatge massacrat --en la ficció, eh!-- per les tres mosses que ens representen a tots nosaltres, la cosa guanya moltíssim. Passa de ser una recreació de la sèrie b dels setanta a una obra mestra d'art i assaig à la page i comme il faut.