dimarts, de maig 27, 2008

L'Indiana Jones em deixa estabornit...



Li dono la raó a Sean Connery, quan per passiva i per activa, en el darrer lliurament de la saga de l'Indiana Jones limita la seva participació en l'irònic funeral que l'Spielberg ha perpetrat al seu heroi, en una fotografia en una taula del despatx del professsor aventurer. La pel·lícula, d'entreteniment --que d'això es tractava, no?--, em va estabornir a la butaca dels Icària, de tal manera, que en decantar-se el meu cos més enllà de la base de la cadira va desplaçar-me el cul i provocà que de la meva butxaca rajessin uns quants euros cap al terra de la sala, que amb el seu clinc, clinc, clinc... van desvetllar a dues senyores que tenia al darrera --demano disculpes--, a la vegada que van arrencar alguns tímids aplaudiments (?).
La peli, tot i que té unes quantes bones escenes d'acció i certa conya amagada, acaba sent letal per culpa de la seva durada i uns guionistes més preocupats en fotre conyeta que en construir un guió sòlid. A les mans d'un Raoul Walsh en 20 minutets hagués quedat enllestida i totes les criatures haguessin sortit del cinema donant fuetades imaginàries.
Però bé, com hi ha gustos per tothom, deixo dues opinions absolutament contràries expresades en dos blocs completament diferents, però no pas contraris! La primera opinió, en un blog que parla sovint de cinema, el de l'Oriol LLadó i la segona, en un espai dedicat exclusivament a la crítica de cinema i que sovint fueteja pelis amb una certa "bona" mala llet, el de la 3A.

Diu L'Oriol:

"Memorable. Uns pocs minuts de cinema majúscul, que fins i tot ens permeten oblidar un desenllaç que peca del mateix que fallen les altres pel·lícules de la sèrie: aquest excés de sobrenaturalisme efectista, desprovist de tota ironia, massa seriós i transcendent!"

Diu la 3A (que queda clar que no oblida el desenllaç ni res de res):

"L'última aventura de l'Indiana Jones no aporta res de nou. La pel.lícula no té ritme, no hi ha tensió, és nyonya, no hi ha sorpreses, tot es veu a venir, els acudits s'han quedat antiquats i d'aventures... poques. I dura dues hores! L'Indiana no s'ha fet gran qui s'ha fet gran és Spielberg. I un zero per als guionistes."

Les dues opinions són bastant contundents, no trobeu? Però, l'Indiana continua despertant entusiasme! Això és bo!