dimecres, de juny 03, 2009

Prohibit jugar a pilota o amb pilotes


El cartell, o els cartells, ja que n'hi ha més d'un, estan situats en un terreny públic amb gespa i uns quants arbres molt a la vora de les platges de la Vila Olímpica de Barcelona.


Sé que el 'Prohibit jugar a pilota" no va dirigit específicament als nens que sí que estaven jugant a pilota damunt la gespa el dia que vaig prendre la foto. Això ja ho sé. El cartell va dirigit a la gent jove o gran que jugant a pilota puguin destorbar la pau de l'altre gent que seu a la gespa descansant. És un cartell tipus George Bush, un avís preventiu.

D'acord, però el cartell és il·legal no ja només perquè es passa pel forro la carta aprovada per l'Ajuntament d'esquerres de Barcelona i molts més municipis de casa nostra sobre els drets dels infants, sinó perquè incompleix les mateixes directrius que al respecte va dictar la UNESCO en el seu dia que són molt senzilles de seguir: Si un nen juga a pilota o al que sigui en un espai públic té prioritat sobre cap altra activitat que allí s'hi produeixi. Qualsevol impediment perquè desenvolupi tranquilament la seva feina, que és jugar, atempta contra els seus drets. Els cartells ho fan.

Que treguin els cartells, sisplau, o que especifiquin més clarament 'qui' és el que no pot jugar a pilota.

I ja que els treuen, una idea. Que modifiquin el redactat i el posin a l'entrada del despatx de Joan Saura, a la caserna dels mossos d'esquadra o al mateix balcó de la Generalitat: Prohibit jugar amb pilotes!